Valscope

A GE Masoneilan Valscope-Pro offline szelepdiagnosztikai eszköz használatával szabályzó-és nyit-zár szelepek állapotát tudjuk felméri és meghatározni.

A készülék nagypontosságú nyomásszenzorokból, útmérőkből, megfelelő kommunikációs kábelekből és egy laptopból áll, melyek egy kisméretű bőröndben elférnek, így hordozható kiviteléből adódóan nehezen hozzáférhető szelepek diagnosztikája is lehetséges. A Valscope-Pro univerzális, bármilyen gyártmányú és típusú szelep vizsgálható segítségével.

A Valscope-Pro offline szelepdiagnosztikai eszköz digitális és analóg pozícionálókkal szerelt szelepeknél egyaránt alkalmazható, minden részletre és a teljes mozgástartományra kiterjedő méréseket tesz lehetővé. Egy diagnosztika elvégzéséhez a szelepet csak pár órára szükséges kiszakaszolni, és kiszerelés nélkül, szükség esetén akár azonnal végrehajtható. Alkalmazhatjuk abban az esetben, ha a szabályzásban hibát érzékelünk, és a szelepet szeretnénk ellenőrizni, vagy ha már azonosítottuk a hibás szelepet, de ennek a hibának a pontos feltárása a célunk, kiszerelés nélkül. A stratégiailag fontos szelepek rendszeres ellenőrzésével megelőzhetővé válnak a váratlan hibák, valamint tervezett karbantartások előtt a diagnosztika lefuttatásával kiválaszthatjuk a javítandó szelepeket, meghatározhatjuk a karbantartási alkatrész szükségletet. Fontos, hogy a szelepdiagnosztika lefuttatása és kiértékelése után pontos képet kapunk a szelep állapotáról, belső részeinek elhasználódásáról és ennek segítségével fel tudjuk mérni, hogy szükséges-e kiszerelni és javítani a szelepet vagy sem, illetve amennyiben szükséges a javítás fel tudunk készülni a várható anyagszükséglettel.

A Valscope-Pro használatával sok esetben elkerülhetőek a szelepkiszerelés és javítás költségei, emellett tervezhetővé teszi a szelepek karbantartását.


keresés

Bejelentkezés

E-mail
Galériák
Component Kft. 2012