Component Kft-t a 1989-ben Mészáros József, Mészáros Krisztina és Nagy István, mint természetes személyek, valamint a Mikromodul Külkereskedelmi Vállalat és az Olaj- és Gázipari Műszer  Elektronika Kisszövetkezet alapította. Mészáros József 2000-ig volt az ügyvezető,  majd ezt követően Nagy István, aki ma is vezeti a céget.

Kezdetben a cég elektronikai alkatrészek, részegységek forgalmazásával foglalkozott, majd a hazai gyártás visszaszorulásásval 1992 végére, az import liberalizáció kezdetétől talált rá jelenlegi útjára, megkezdte az ipari folyamatirányítás műszereinek importját, magas szintű tudással rendelkező mérnöki és üzletkötői csapatot hozott létre. Kezdetben üzemviteli és karbantartási anyagokat szállított a mai Mol Nyrt. Dunai Finomító illetve a kőolaj- és földgázbányászat területére.

Component Kft. növekedésének következő lépcsője, hogy nyitott a többi iparág felé és meghatározó szereplőjévé vált a magyar ipari folyamatirányításnak.

1994-től a cég székhelye Budapesten a XI. Kerületben a Galambóc utcában volt, onnan költözött 2008-ban jelenlegi központjába a XI. Kerület Bácsalmás utcába. 2010-ben adta át Kazincbarcikai telephelyét, ahol szabályzó szelep raktárunkat üzemeltetjük valamint villamos, műszeres karbantartási és kivitelezési munkákat végzünk.
2014-től új tevékenységgel léptünk a piacra, CNC üzemünkben megkezdtük a termelést.


A Component Kft magyar vállalkozás, 100%-ban magyar tulajdonnal. Jelenlegi létszámunk kb. 50 fő, ebből 15 fő különböző végzettségű mérnök.
Cégünk tevékenysége az ipari folyamatirányítás berendezéseinek forgalmazása mérnöki szolgáltatás mellett, projektek teljeskörű kidolgozása, megvalósítása, valamint  üzembe helyezés, karbantartás illetve szervíz biztosítása.
Component Kft. tevékenysége európai és tengerentúli gyártók képviseletének ellátására terjed ki. 

Székhelyünkön NAH által akkreditált Nyomás Kalibráló Laboratóriumot működtetünk.
Kazincbarcikán akkreditált (GE MARC) szabályzószelep szervízt üzemeltetünk.

Nyomásmérőket (manométer, nyomástávadó) különböző nyomásközlőkkel építjük össze, felhasználói igényeknek megfelelően.

A gyors szállítás érdekében jelentős raktár készlettel rendelkezünk, például: nyomás,- hőmérséklet - és áramlásmérők, nyomástávadók, szabályzószelepek, leválasztó tápegységek stb. és ezek tartozékai.

Több üzem területén üzemeltetünk konszignációs raktárt a megrendelőink költséghatékonyabb gazdálkodása érdekében.

A Component Kft az alábbi területeken végzi tevékenységét:


A következő tanúsítványokkal rendelkezünk:


Minőségbiztosítás

ISO 9001:2009
 
ISO
Nyomáskalibráló Laboratórium:

NAH-2-0329/2016
SCC Munkahelyi biztonsági
irányítási rendszer
00229/0
SCC


keresés

Bejelentkezés

E-mail
Galériák
Component Kft. 2012