Fémforgácsolási kapacitás bővítése a Component Kft.-nél
GINOP-1.2.1-15-2015-00128


A Component Kft. a Széchenyi 2020 program „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázatán GINOP-1.2.1-15-2015-00128 azonosítószámmal 207 557 917 forintos vissza nem térítendő 50%-os támogatást nyert telephelybővítésre és eszközbeszerzésre. A vissza nem térítendő támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés finanszírozza. A beruházás összköltsége 415 115 835 forint. 


A három telephellyel rendelkező vállalkozás a Martonvásári gyártócsarnokát bővítette, valamint termeléshez szükséges eszközöket szerzett be és azok technológiai fejlesztéseit hajtotta végre. A pályázat keretében bővített épület ad helyet az új termelő eszközöknek. Az új gépek hatékony programozásához valamint, a termékmodellek megmunkálásához fejlettebb szoftverekre is szükség volt, így a pályázat ezen a szoftverek beszerzését is biztosította.A huzalszikra és a köszörű gépekkel új technológiákat vezettek be, amely által szélesebb körben tudnak megbízásokat kapni akár külföldi megrendelőktől is. A gépek segítségével akár 2 tonnás alapanyagból is tudnak dolgozni. A nehezebb anyagok mozgatásához a csarnok egy új híddaruval is rendelkezik.

Az eszközbeszerzés során a vállalat:

-           Oszlopos forgódaru emelővel és híddaru emelővel

-           MITSUBISHI MV2400S típusú szikraforgácsoló géppel

-           OKUMA függőleges megmunkálóközpont Genos MR-VE munkagéppel

-           OKUMA függőleges megmunkálóközpont MB-66VA munkaképpel

-           OKAMOTO ACC84DX típusú sík és profil köszörű gép

-           valamint új hardverekkell és szoftverekkel bővült, fejlődött.

 

Az európai uniós forrás segítségével megvalósuló fejlesztés eredményeként jelentősen nőtt a termelő kapacitás, biztonságosabbá vált gyártási és szolgáltatási tevékenység, ügyfeleiket gyorsabban, jobb minőségben tudják kiszolgálni, erősödött a cég piaci pozíciója.

 

A Projekt fizikai befejezése: 2017.03.20
keresés

Bejelentkezés

E-mail
Galériák
Component Kft. 2012