Kiemelt ajánlatok

Wika AC-1, -1...+60bar között

Wika A-10, 0...600 bar között

Bollin A32SV12SV12 (PN400)

3VH-S-CT-P-FF-DD-GH

Saválló acélcső - 6mm

Wika 232.50.100 (0...60bar)

Martonvásár, Kazincbarcika: Fejleszti telephelyeit a Component Kft.

Martonvásár, Kazincbarcika: 
Fejleszti telephelyeit a Component Kft.

A Component Kft, amelynek fő tevékenysége a vegyipar, gyógyszeripar, kőolaj, földgáz kitermelés, szállítás, feldolgozás során alkalmazott terepi és laboratóriumi műszerek és kiegészítőik forgalmazása, 125 millió forintos támogatást kapott az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjából. A támogatásból a vállalat a martonvásári és a kazincbarcikai telephelyeket fejleszti.A beruházás megvalósításával, amelynek során a vállalat két telephelyét fejlesztik, a cél hogy növekedjen a beszállítói tevékenysége, valamint piaci részesedése. A 250 millió forintos beruházás mintegy ötven százalékát uniós forrásból fedezi a vállalat.


A beruházás során a martonvásári telephelyen egy új CNC forgácsoló csarnok kerül megépítésre, míg Kazincbarcikán egy összeszerelő és hegesztő műhelyt alakítanak ki. A két telephely fejlesztése 2013. december 31-ig befejeződik.

A martonvásári gyártócsarnokba első lépésként egy CNC eszterga és egy komplex megmunkáló gép kerül majd. Ez a telephely úgy lesz kialakítva, hogy szükség esetén a jövőben akár bővíteni is lehessen a kapacitást. A Kazinczbarcikán kialakítandó összeszerelő és hegesztő műhelyben pedig a Martonvásáron legyártott, illetve más beszállítóktól vásárolt alkatrészek összeszerelő munkafolyamatai zajlanak majd. A telephelyen főleg robbanásveszélyes területekre beépített ipari hőmérsékletmérő eszközökhöz felhasználható hőmérséklet érzékelő alkatrészeket összeszerelése történik majd.

A beruházással a Component Kft. célja a folyamatos, dinamikus, de biztonságos fejlődés, valamint az üzleti tevékenységének a továbbfejlesztése. A tervek szerint a projekt befejezése után növekszik a beszállítói tevékenységének a volumene valamint a meglévő piaci részesedése, de a vállalat új iparágakban is megjelenik majd beszállítóként.

Jelenleg a vállalkozás tevékenységének legfőbb a vegyipar, gyógyszeripar, kőolaj, földgáz kitermelés, szállítás, feldolgozás során alkalmazott terepi és laboratóriumi műszerek és kiegészítőik forgalmazása, így a forgalom körülbelül négyötödét ezek a szektorok adják. Mindezek mellett a társaság 150-200 hazai kis- és középvállalkozással is kapcsolatban áll.

A kapacitásbővítéssel a gyártási, összeszerelési volumen jelentősen növekedni fog, amely alapja lesz további üzleti kapcsolatok kialakításnak. A vállalat potenciális új ügyfelei között szerepelnek az autóipari, élelmiszeripai cégek valamint azok beszállítói. 

       martonvasar1     barcika4   


       barcika6  barcika5

News4busines cikk

Épülettár.hu cikk

Tranzit onlin cikk Kedvezményezett:
Component Kft.
1119 Budapest Bácsalmás u. 1-3.

Megítélt támogatási összeg: 125.000.000 Ft

Irányító Hatóság neve és elérhetősége:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. Telefon: 06 40 638-638.


Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Magyar Gazdaságfejlesztési Központ - MAG - Zrt.
1139 Budapest,Váci út 83., Telefon: 06 40 200-617.


keresés

Bejelentkezés

E-mail
Galériák
Component Kft. 2012