Component Kft-t a 1989-ben Mészáros József, Mészáros Krisztina és Nagy István, mint természetes személyek, valamint a Mikromodul Külkereskedelmi Vállalat és az Olaj- és Gázipari Műszer  Elektronika Kisszövetkezet alapította. Mészáros József 2000-ig volt az ügyvezető,  majd ezt követően Nagy István, aki ma is vezeti a céget.

Kezdetben a cég elektronikai alkatrészek, részegységek forgalmazásával foglalkozott, majd a hazai gyártás visszaszorulásásval 1992 végére, az import liberalizáció kezdetétől talált rá jelenlegi útjára, megkezdte az ipari folyamatirányítás műszereinek importját, magas szintű tudással rendelkező mérnöki és üzletkötői csapatot hozott létre. Kezdetben üzemviteli és karbantartási anyagokat szállított a mai Mol Nyrt. Dunai Finomító illetve a kőolaj- és földgázbányászat területére.

Component Kft. növekedésének következő lépcsője, hogy nyitott a többi iparág felé és meghatározó szereplőjévé vált a magyar ipari folyamatirányításnak.

1994-től a cég székhelye Budapesten a XI. Kerületben a Galambóc utcában volt, onnan költözött 2008-ban jelenlegi központjába a XI. Kerület Bácsalmás utcába. 2010-ben adta át Kazincbarcikai telephelyét, ahol szabályzó szelep raktárunkat üzemeltetjük valamint villamos, műszeres karbantartási és kivitelezési munkákat végzünk.
2014-től új tevékenységgel léptünk a piacra, CNC üzemünkben megkezdtük a termelést.


A Component Kft magyar vállalkozás, 100%-ban magyar tulajdonnal. Jelenlegi létszámunk kb. 50 fő, ebből 15 fő különböző végzettségű mérnök.
keresés

Bejelentkezés

E-mail
Galériák
Component Kft. 2012